contemporary apartment in london

Contemporary Filippo’s flat by Studio Alexander Fehre in London

Redesigned completely by Studio Alexander Fehre, the Filippo’s flat (45 meter square) it’s a small place with intelligent use guided by the owner’s living needs, and a contemporary solution to the issue of progressive urbanisation.

They started by analysing the requirements and exploiting every small area in the apartment.
For a better functionality, they integrated an unusual kitchen solution into the living area. Merging the living room, kitchen and small hallway to create one space, they gained a greater redistribution.

A black fishbone parquet floor brings a sense of clarity and cohesion to this spatial layout, while the shiny black, varnished finish creates additional depth.
The use of a different wall and ceiling colour in the entrance area defines the dining area as a separate small space. The shelving unit made from veneered multiplex serves connect both areas. However, the areas can be separated by a sliding door.

The living area it has a lounge-like atmosphere, thanks to a large L shaped sofa, stepped table and circular mirror.

The bed is placed on top of a platform, which was constructed from wall to wall in the bedroom. The walls are painted a deep purple, contrasting beautifully with the wall-mounted shelving units.

The bathroom is now fully equipped and bring a luxurious touch. The floor is covered in a woven vinyl.

contemporary apartment in london

contemporary apartment in london

contemporary apartment in london

contemporary apartment in london

contemporary apartment in london

contemporary apartment in london

contemporary apartment in london