residence platinum house in tokyo

Platinum House is a residence in Tokyo, Japan created by Atelier Spinoza.


The narrow form of the great deal meant they needed to create up, maximizing vertical space. The architects were able to achieve an interior that feels roomy by allowing day light flooding every single room for the building that has 3 main parts.

There’s not a part that is single of home that feels dark or closed off. In fact it does not even feel horizontally narrow. The first floor is a small triangular courtyard and light will come in the flooring to ceiling window and glass patio home. Though a lot of the courtyard is included in the second floor, the open grating lets light cascade in nevertheless. The floor-to-ceiling patio door and a skylight on one side both allow light to bound in on the second floor. The staircase that is central open, so there are no hallway walls close off the light. Only simple handrails which can be white the geometry of this split floor layout. The wood ceilings and windows it seem as spacious and wondrous to look up since it is to look down.

residence platinum house in tokyo

residence platinum house in tokyo

residence platinum house in tokyo

residence platinum house in tokyo

residence platinum house in tokyo

residence platinum house in tokyo

residence platinum house in tokyo

residence platinum house in tokyo

residence platinum house in tokyo

residence platinum house in tokyo

residence platinum house in tokyo